Fragbite Group lanserar Svenska Cupen i CSGO

Fragbite group, som sedan ett drygt år tillbaka återfinns på börsen, kommer lansera en ny svenska satsning på esport i och med deras nya turneringskoncept.

Det var under slutet av förra veckan vi kunde läsa att Fragbite Group(FRAG), tillsammans med Expressen och Space, kommer etablera en ny nationell turnering inom svensk esport – Svenska Cupen i CSGO.

Det finns redan idag ett antal olika turneringar och cuper i samma kaliber där tankarna genast går till Elitserien i CS:GO. Skillnaden mot Elitserien som fokuserat hårt på gräsrots/utvecklings-esport är att Fragbite redan från start fått med sig Sverige i särklass bästa CSGO-lag Ninjas in Pyjamas som ett av fyra inbjudna lag till turneringen.

Vi är extremt stolta över att presentera Svenska Cupen i CSGO. Svenska Cupen är svaret på det hela den svenska CS:GO-publiken saknat, en turnering där Sveriges absolut bästa lag deltar och där alla svenska CS-spelare oavsett nivå har en chans att utmana om titeln.

Daniel Pereaux, vice president e-sport, Fragbite Group

Turneringen är uppdelad i tre steg. Ett öppet kval, gruppspel och slutspel. Det öppna kvalet och gruppspelet kommer avgöras online under Augusti/September medans slutspelet, dit Ninjas in Pyjamas redan är direktkvalificerade, kommer spelas live mellan den 7-9 oktober i Space Arena i Stockholm.

Bild: © Fragbite